Vello Elektro B.v.

Wij hebben deze freesrobot mogen leveren aan Vello Elektro B.V. Deze draait al sinds 2012 naar tevredenheid van de klant.

Vello kwam naar ons toe met de vraag of we een freesrobot konden leveren die ook tekeningen kon lezen. De indeling en de gaten van elk vlak van de kast werden namelijk in 2D getekend in AutoCAD LT. Dat was natuurlijk een enorme uitdaging voor ons, maar wij zijn erin gedoken en hebben de software weten te ontwikkelen waarmee we het DXF-bestand kunnen lezen en de benodigde gegevens kunnen extraheren.

Met deze speciale software konden we de coördinaten van de verschillende gaten, de freesdiepte en de gebruikte tool uit het DXF-bestand halen. Ook konden we de gegevens uit het DXF-bestand gebruiken om de hoeken van de verschillende zijden van de kast te berekenen, zodat we precies wisten waar de verschillende vlakken zich bevonden op de freestafel.

Werking van de robotcel:
De kast wordt op een speciale mal opgespannen op de freestafel. Bij het bedienen van de robot wordt het tekeningnummer ingevoerd en vervolgens gestart. De robotbesturing haalt het ingevoerde DXF-bestand van de server op, leest het bestand en vindt alle bewerkingen met de benodigde informatie, zoals welk vlak van de kast en welke tool er precies nodig is. Dit wordt in enkele seconden gerealiseerd. Vervolgens begint de robot met de eerste bewerking. Eerst worden alle gaten geboord en daarna worden de freesbewerkingen uitgevoerd.

Voordelen:
Een groot voordeel van deze robotcel is dat de omsteltijd nagenoeg 0 is. Of de robot nu 20 dezelfde of 20 verschillende kasten moet bewerken, dit maakt niets uit. Hierdoor is deze robottoepassing zeer efficiënt en gebruiksvriendelijk.

Mogelijke bewerkingen van deze robotcel zijn boren, frezen en graveren met verschillende boren en frezen die de robot zelf kan wisselen.

Neem contact met ons op

Hans Huigsloot
+31 6 29 57 48 37

Wessel Huigsloot
+31 6 46 41 41 58

nl_NLNederlands